Adela
Adela Virgolici
  • Jan 18
  • 8 min read

Eleganta inseamna atitudine

Trecerea noastra prin viata capata insemnatate, nu numai datorita scurgerii ireversibile a timpului, ci si prin valoarea data fiecarui moment. Intalnirea fiecaruia cu oameni si situatii, ne ridica pe o scara valorica pe care suntem capabili sa o simtim, daca nu uitam sa onoram si multimim acestor sanse. Viata ni le ofera tot timpul, important este sa nu le ocolim.

Nimeni nu s-a nascut sub o stea fara stralucire, dar sta in puterea noastra sa o tinem sus si sa o slefuim. Asa cum spunea regretatul Caragiale: “ Norocul e prea putin si lumea prea multa” . Cu alte cuvinte, tot timpul trebuie sa profitam, sa ne bucuram, sa prindem trenul, sa fim in carti, sa jucam frumos, destept, intelept, simtind si pulsand bucurie neincetat “.

Adela2
Karpatia Horse Show!

Am invatat de mica, privind in jurul meu, ca oamenii cei mai eleganti nu sunt neaparat oamenii care investesc sume considerabile in garderoba lor, asa cum marii “Oameni” isi poarta haina modestiei cu o impresionanta maretie. Acela se spune ca este omul de calitate, nascut, nu facut ! Cel care nu are nimic de demonstrat, care stie intotdeauna sa fie omul potrivit la locul potrivit. Este un exercitiu pe care societatea de astazi il poarta in ultimele sticlute, dar care poate fi reinvatat cu siguranta. Intotdeauna o patura a societatii se ridica, isi depaseste antecesorii in eruditie si calitatea vietii.

Acestea sunt povestile pe care le iubesc cel mai mult, pe care le-as asculta la nesfarsit, pe care vreau sa le povestim urmatoarelor generatii!

Asa imi doresc sa ramana si intalnirile de la Floresti, arc peste timp, din cadrul evenimentului Karpatia Horse Show. Nu putem fi autentici, nu putem fi noi, nu putem trai in bucurie si recunostintata daca nu ne cunoastem radacinile, atat personale cat si de neam romanesc.

Doamnele
Elegance is the only beauty that never fades!

Sa lasi marturie a trecerii tale o poveste este poate un drept ce ne apartine tuturor, dar daca povestea este una buna, autentica, plina de farmec si culoare atunci ea se tranforma intr-un miracol trait ! Devine apanajul unei elite care a inteles ca numai povestile bune arunca noi seminte de calitate in vazduhul vremurilor.

  • Asadar, sper ca acest eveniment, sa aduca sub auspiciile deja create, oameni de poveste, care sa isi plimbe eleganta si maretia sufleteasca atat in atitudine cat si prin tinute inventive, creative, care sa vorbeasca despre cine suntem noi acum, spre ce aspiram, care este moda vremurilor, ce am pastrat si ce am reinventat, cum un strop din bunicii si strabunicii nostri purtam cu noi si in noi. Cum relatia cu natura, cu calul , cu tot ce aduce el nobil supravietuieste si prinde noi valente.
  • Nu este cazul sa ne grabim, sa fortam note si tonuri. Tot ce este bun este menit sa reziste. Avem rabdare ca timpul se recreaza si aduce impreuna oameni care poarta pasiuni comune, care au nevoie de acest gen de evenimente pentru a isi arata propria frumusete in marele puzzle al lumii. Poarta Florestiului de abia s-a deschis si are un traseu presarat cu visuri indraznete .
Adela3
Dress to impress!

Eleganta este un limbaj universal ,care are o muzicalitate aparte. Astfel, un element poate sa devina cheia unei vestimentatii, ambasadorul personalitatii tale, cartea deschisa catre un grup de apartenenta. Revizitand momente importante din viata mea, pot spune ca de cate ori am plecat de acasa zambind si purtand o palarie, viata mi-a intins mana, daruindu-mi nesperate comori !

M-am jucat cu palarii, am desenat palarii, mi-am imaginat palarii, am citit despre palarii, am cunoscut marii palarieri ai lumii, am importat palarii, port palarii (de cand aveam 19 ani,) am imprumutat palarii, m-am pozat ca amintire pentru copiii mei cu palarii, am scris despre palarii si da, iubesc acele evenimente in care pot purta nestingherita o palarie neinfricata, fara sa deranjez vizionarea unui spectacol. Ne vedem la Karpatia Horse Show, cu sau fara palarii, dar cu eleganta!